Forensic IT
ICT onderzoek

IT onderzoeken binnen het bedrijfsleven vragen om een specialistische aanpak. Ook in de digitale wereld worden sporen achtergelaten. Met Forensic IT kunnen we deze sporen vinden. Zelfs verloren geraakte data (bewust of onbewust) kan vaak worden teruggehaald. Meestal is er veel data veilig te stellen om zo verder (forensisch) onderzoek mogelijk te maken.

 

Insolventie ondersteuning
IT hulp voor curatoren

IT Insolventie ondersteuning

Voor Forensic IT beschikken wij over een speciaal team, het QRT. Het Quick Response Team, opgericht om curatoren snel bij te kunnen staan in het veilig stellen van administraties en data. Zelfs als deze data recentelijk is verwijderd, kunnen we vaak nog voldoende terughalen. Snelheid is hier echter van groot belang.
Wij weten uit ervaring dat bestanden en een complete administratie de waarde van een bedrijf flink kunnen verhogen. Door deze data beschikbaar te maken, is een snelle doorstart mogelijk en/of kan er meer waarde uit het bedrijf gehaald worden. “Data is het nieuwe goud” is niet voor niets een veel gebruikte term in de IT wereld.

Naast ons QRT voor het snel veilig stellen en inzichtelijk maken van bestanden, databases en administraties, gaan we veel verder in onze dienstverlening.

Zo kunnen we onder andere:

  • de ICT omgeving snel weer beschikbaar maken voor een doorstart;
  • systemen opzetten om de data voor korte of langere tijd beschikbaar te maken;
  • adviseren bij alle IT gerelateerde zaken rondom de insolventie, doorstart of verkoop.

Ons QRT is een klein team van specialisten die veel ervaring hebben met insolventies.

 

Recherche ondersteuning

IT ondersteuning voor recherche onderzoeken

Onze Forensic IT specialisten zoeken naar digitale sporen die zijn achtergelaten of zelfs verwijderd. Indien nodig monitoren we op afstand en leggen we zaken vast. Hiermee ondersteunen we de (bedrijfs)recherche bij hun onderzoeken. Deze sporenonderzoeken zijn met name gericht op:

 

Data & administraties veilig stellen

Bij ons eerste onderzoek richten we ons vooral op het analyseren van de herstelmogelijkheden. We kijken dan naar de opties voor het herstellen van databases, bestanden en e-mail. Onze ervaring leert dat hier de meest belangrijke informatie uit te halen is. We kijken daarbij niet alleen naar de mogelijkheden van traditioneel herstel, zoals het terugzetten van back-ups of kopieën. We gebruiken uitgebreide recovery technieken om verloren data opnieuw te reconstrueren.

Daarna kunnen we, indien nodig, kijken wie de eigenaar was van de verloren data en eventueel wie deze heeft verwijderd, verplaatst of gekopieerd.

Snelheid is hierbij erg belangrijk. Om zoveel mogelijk verwijderde bestanden te herstellen, is het van belang dit te doen voordat er andere onderzoeken worden gedaan. Hoe langer er wordt gewacht, hoe minder er terug te halen is.

 

Cloud data veilig stellen

Veel data bevindt zich tegenwoordig in een Cloud omgeving. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Cloud leveranciers zullen vaak de toegang tot de data blokkeren zodra er sprake is van wanbetaling. Onze specialisten hebben ervaring met cloud-data veilig stellen en daarna beschikbaar maken. Deze data bevat belangrijke informatie om een goed beeld te krijgen van de gedane handelingen voor en na de start van een insolventie. Daarnaast is de data van belang om een volledig beeld te krijgen van het bedrijf op zich.

Onze Forensic IT specialisten staan curatoren al jaren bij met het veilig stellen van Cloud data.

 

Bel voor meer informatie: 0488-745050 of 0345-622223 of vul het contactformulier in.