Op elke website is het verplicht om persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie te beveiligen tegen verlies of enige vorm van misbruik. Dit is al van toepassing als u een contactformulier op uw website heeft staan.

Er staat letterlijk in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp): ‘De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico’s die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen…’

Met een SSL certificaat is een beveiligde verbinding over internet mogelijk. Met een SSL certificaat gekoppeld aan uw hosting zal de browser van de bezoeker van uw website een beveiligde verbinding opbouwen. Alle informatie zal dan gecodeerd worden uitgewisseld.

Altijd een SSL certificaat

ssl-certificaatOm boetes en aansprakelijkheid te voorkomen is het raadzaam uw websites altijd van een SSL certificaat te laten voorzien. YourICT regelt dit voor u.

Voor de bezoeker is uw veilige website te herkennen aan een slotje voor de URL in de adresbalk van de browser. Door hierop te klikken kan deze dan ook uw geverifieerde bedrijfsinformatie zien.

Voordelen van een SSL-certificaat
  • Beveiligd verkeer van en naar uw website
  • Verbeterde Google ranking
  • Zichtbaar veiliger voor uw bezoekers
  • Betrouwbare uitstraling
  • Geen risico op boete of schadeclaim door lekken privacy gegevens

De aansprakelijkheid ten aanzien van de beveiliging heeft betrekking op alle onderdelen van het verwerken van gegevens. U kunt de volledige tekst van de Wet bescherming persoonsgegevens nalezen op de website van het ministerie van Justitie

 

Wilt u meer van ons weten of uw bedrijfsproces bespreken; Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek. Bel 0345 – 622 223 of vul het contactformulier in.