Back-ups zijn essentieel!

Back-ups zijn essentieel voor iedere organisatie. De waarde van bedrijfsinformatie is gigantisch en een onderneming staat of valt met de beschikbaarheid van bedrijfstoepassingen en de bijbehorende data. Dat weet iedereen eigenlijk wel, toch zijn veel bedrijven niet zeker of zij wel beschikken over een goede back-up. Het hebben van een goede back-up op zich is natuurlijk niet voldoende. Een Disaster Recovery Plan maakt deel uit van elke goede back-up strategie.

De risico’s voor uw ICT omgeving zijn talrijk. Defecte hardware, bestanden die per ongeluk worden overschreven of verwijderd, diefstal van hardware en brand zijn enkele voor de hand liggende voorbeelden.

Data geautomatiseerd ‘buiten de deur’

backupMet YCloud Online Back-up staan uw gegevens in de veilige omgeving van YourICT.  Het voordeel van YCloud Online Back-up is dat er bij brand, diefstal of falende hardware een zeer snelle restore kan plaatsvinden. De data wordt op eigen back-up servers van YourICT geplaatst.

YourICT Back-up en Disaster Recovery Plan (DRP)

Met YourICT Back-up en DRP is uw bedrijfsautomatisering na een calamiteit weer, zo snel als mogelijk, werkbaar.

Dat houdt in dat u weer verder kunt werken, in de situatie zoals die kort voor de calamiteit was.

Ons Disaster Recovery Plan begint met een knelpuntenanalyse. Welke onderdelen zijn van belang, om de informatievoorziening na een calamiteit weer toegankelijk te maken?
Dat stellen we samen met u vast.
Met het DRP maken we met slimme software een platform onafhankelijke back-up van uw server(s). Dat betekent dat we na een calamiteit andere server hardware kunnen plaatsen zonder de consequenties van een tijdrovende herinstallatie.

Meestal bent u daarmee ruim binnen een dag weer operationeel. Om er voor te zorgen dat we de meest actuele ‘stand van zaken’ kunnen reproduceren, gebruiken we een twee- of drievoudig back-up systeem.

Wat zijn voor u de voordelen van YourICT YCloud Online Back-up en DRP?
  • Mogelijkheid tot meerdere keren per dag een systeem back-up
  • Zeer snel operationeel na een crash (ca. 4 tot 8 uur) in plaats van meerdere dagen
  • Platform onafhankelijke back-up
  • Extra zekerheid bij calamiteiten
  • Continuïteit van uw organisatie

 

Wilt u meer van ons weten of uw bedrijfsproces bespreken; Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek. Bel 0345 – 622 223 of vul het contactformulier in.