Twee van de drie Nederlandse pc’s zijn lek

Nikos FafoutisYour ICT

Nederland moet wel dé droom van iedere hacker zijn: 2 op de 3 pc’s in Nederland is lek, constateert de Consumentenbond, terwijl de eigenaar denkt zijn zaakjes op orde te hebben.

De Consumentenbond deed onderzoek onder 498 personen. Zij moesten een vragenlijst invullen en hun pc laten scannen met ScanCircle.
De scan leverde ontluisterende cijfers op. Op 39 procent van de pc’s bleken één of meer verouderde programma’s met een kritiek lek te staan.
Het gaat daarbij vaak om Java, Flash en Adobe Reader. 25 procent van de pc’s had ongewenste of verdachte software aan boord, veelal toolbars die bij een webbrowser zijn gedownload. 3 procent van de onderzochte pc’s had in het geheel geen antivirussoftware.

De eigenaren van de pc’s hadden niet het idee dat ze bij het computergebruik in den blinde tastten. Het merendeel karakteriseerde de eigen kennis als ‘gemiddeld’. Slechts 10 procent dacht dat zijn kennis laag was, of koos voor ‘weet ik niet’. Bij de mensen zonder antivirussoftware had 1 op de 5 weinig vertrouwen in het eigen kunnen.

Bron: Automatiseringsgids

Oplossing
YourICT heeft al een aantal jaren een service waarbij uw pc’s, laptops of servers worden gemonitord en periodiek voorzien van de nieuwste software.
Dit wordt aangestuurd vanuit onze servicedesk, waarbij updates en upgrades gecontroleerd worden geinstalleerd op uw werkplek(ken) (YourICT Managed Updates). Alle beveiligingsupdates die beschikbaar zijn worden meegenomen in de patchronde.

Resultaat
Door gebruik te maken van YourICT Managed Updates bent u voorzien van de laatst beschikbare software-beveiligingsupdates en daardoor veilig in het gebruik op internet.

Prijzen
Graag maken we voor u een voorstel op maat.

Actie: geen setup kosten.
Wanneer u deze dienst voor 30 september 2016 bestelt, krijgt u de set-up kosten cadeau.

Gratis Software update scan
Wilt u voorkomen dat u achterloopt met uw updates op werkplekken en server? Laat YourICT kosteloos een zgn vulnerability scan doen! Hierdoor krijgt u overzicht van de huidige status van de software updates en de beveiliging van uw netwerk. Deze scan is kosteloos en u ontvangt periodiek rapportages.

Meldplicht datalekkage
Per 1-1-2016 is er een meldplicht datalekkage. De wetgever zegt dat indien er geen passende maatregelen zijn getroffen, om datalekkage te voorkomen, er een boete kan worden opgelegd van Max. 820.000,- of 10% van de omzet. Om boetes te voorkomen zijn er meerdere maatregelen nodig. Een onderdeel hiervan is een goede firewall, virusscanners en actief patch management.

Bel Herman vd Bijl gerust voor meer informatie of uitleg; 0345 622 223, 0488 475 050 of vul even het formulier in: contact