Nederlander op het werk laks met cybersecurity

Nikos FafoutisUncategorized

Nederlandse werknemers maken zich steeds minder zorgen over digitale gevaren op de werkvloer. Dit blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek van Alert Online onder 2.655 werkende Nederlanders. Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van de nieuwe campagne van Alert Online met als thema ‘Cybersecurity helden’. Deze campagne wordt op 2 oktober afgetrapt door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

Weinig Nederlanders treffen voorzorgsmaatregelen

cybersecurityVan de werkende Nederlanders die te maken hebben gehad met cybercrime, heeft slechts één op de vijf voorzorgsmaatregelen getroffen om cybercrime te voorkomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat Nederlanders instructies die worden gegeven om hen te beschermen tegen cybercrime in veel gevallen te ingewikkeld vinden.

‘Ook op werk liggen cybergevaren op de loer’

Toch zijn we op het werk een stuk nonchalanter dan thuis. Dat ligt vooral aan onwetendheid. De helft van alle werkenden heeft nooit informatie gekregen van zijn of haar werkgever over veilig online werken en 60% weet bijvoorbeeld niet of de servers waar bestanden op staan gebruikmaken van encryptie en hoe persoons- en klantgegevens beschermd zijn.

Bron: infosecuritymagazine.nl


Als werkgever kunt u naast het creëren van bewustwording bij uw werknemers ook technisch maatregelen nemen. Denk daarbij aan Mobile Device Management en Managed Antivirus.

Wilt u weten of u veel risico loopt? Vraag onze gratis ICT-securityscan aan.