Samsung komt met opvouwbare telefoon

rondekruijffUncategorized

opvouwbare-smartphoneNa jaren van teasers en geruchten heeft Samsung bekendgemaakt in november een opvouwbare smartphone te presenteren.

In een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC laat topman Dong-Jin Koh van de mobiele divisie van Samsung weten dat het bedrijf in november verwacht een opvouwbare smartphone te presenteren. Volgens Koh is de tijd nu rijp voor een vouwmodel, zo zou blijken uit een marktonderzoek.

De opvouwbare smartphone die Samsung nog dit jaar wil presenteren, zal ook te gebruiken zijn als tablet die je na gebruik makkelijk in je zak kunt wegstoppen.

samsung-opvouwbare-smartphone-Dat zegt topman Dong-Jin Koh van de mobiele divisie van Samsung in een gesprek met CNet. Koh benadrukt dat de telefoon geen ‘gimmick’ zal zijn die ‘zes of negen maanden na de presentatie zal verdwijnen’. Als het aan Samsung ligt, betekent de opvouwbare telefoon een belangrijke vernieuwing in een markt waar de laatste jaren maar weinig echt spectaculaire innovaties zijn geweest.

Koh verwacht dat een nog groter tabletachtig scherm populair kan worden, en trekt een vergelijking met de introductie van de eerste Galaxy Note. Concurrenten dachten aanvankelijk dat niemand op het grote scherm zat te wachten, maar in de praktijk bleek Samsung in een grote behoefte te voorzien, en kreeg het veel navolging. “Mogelijk is een opvouwbare telefoon aanvankelijk alleen aantrekkelijk voor een niche, maar op termijn wordt die markt zeker groter”, aldus Koh.

Bron: RTL nieuws