Het einde is in zicht voor Windows 7

rondekruijffUncategorized

einde windows 7De introductie van Windows 7 is alweer bijna tien jaar geleden. Microsoft heeft bij de introductie verklaart de ondersteuning na tien jaar te staken. Op 14 januari 2020 is het zover en stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows 7. Er worden geen updates meer uitgebracht die PC’s beschermen. Vanaf 14 januari 2020 worden de risico’s van het werken met PC’s waar Windows 7 op staat met de dag groter.

We raden aan om PC’s en laptops die zijn voorzien van Windows 7 voor die tijd te vervangen. Door het wegvallen van de ondersteuning kunnen PC’s met Windows 7 niet meer gepatched worden door het ontbreken van (security) updates. Nieuwe beveiligingslekken in de software worden niet meer verholpen waardoor malware en hackers vrij spel krijgen op deze PC’s. Is een hacker eenmaal binnen op één PC, dan is dit een enorm risico voor het gehele netwerk.

 

Meer informatie: microsoft.com