Microsoft adviseert niet meer te surfen met Internet Explorer

rondekruijffUncategorized

stop met surfen met Internet ExplorerInternet Explorer is een oude achterhaalde applicatie die je niet zo moeten gebruiken om het web mee af te browsen. Aldus Chris Jackson die bij Microsoft werkzaam is als Principal Program Manager bij de ‘Experiences and Devices Group’.

Jackson is er met name gefocust op cybersecurity, applicatie compatibiliteit en softwaremodernisering.

Internet Explorer is geen browser, maar een compatibiliteitsoplossing, zo stelt Jackson. “We ondersteunen hier geen nieuwe webstandaarden voor en hoewel veel sites goed werken, testen ontwikkelaars over het algemeen niet tegenwoordig op Internet Explorer. Ze testen op moderne browsers.”

Jackson adviseert organisaties daarom om niet meer te surfen met IE, maar in plaats daarvan gebruik te maken Edge, tenzij het gaat om een verouderde applicatie die alleen overweg kan met IE.

Populaire browsers, als alternatief voor IE en Edge zijn onder andere Google Chrome of Mozilla FireFox.

Lees het hele artikel van Chris Jackson
YourICT