Microsoft Teams introduceert Together-modus

rondekruijffUncategorized

Microsoft introduceert enkele grote updates voor Microsoft Teams. De softwaregigant werkt al, sinds de COVID-19-pandemie begon, aan een nieuwe ‘Together-modus’ voor Teams. Microsoft gebruikt AI om uw gezicht en schouders te segmenteren en u en uw collega’s samen in een virtuele ruimte te plaatsen.

teams-together-modeDie ruimte kan een vergaderruimte-achtige omgeving zijn, een coffeeshop of andere plaatsen waar u normaal gesproken persoonlijke ontmoetingen zou hebben. Dit is een goede manier om visuele afleiding te verwijderen die je normaal gesproken in grote galerijweergaven tijdens vergaderingen ziet. Hierdoor zie je beter de lichaamstaal van andere mensen in de vergadering die moeilijk kunnen worden opgepikt wanneer mensen zich in hun thuisomgeving bevinden. Met de Together-modus neem je dus allerhande afleiding op de achtergrond per deelnemer weg.

Microsoft rolt deze nieuwe Together-modus nu uit voor Microsoft Teams en zal in augustus algemeen beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Het zal in eerste instantie debuteren met een auditorium, maar Microsoft werkt aan meer views die in de toekomst zullen komen.

Dynamische weergave

teams-dynamic-viewNaast de Together-modus lanceert Microsoft ook een dynamische weergave voor Teams. Ontworpen om mensen in staat te stellen inhoud dynamisch zij aan zij met deelnemers te delen. Een modus die erg handig is als je (met een groep collega’s) een presentatie houdt aan de ene kant en de video van specifieke teamleden samen met alle deelnemers aan de vergadering wordt getoond.

Filters

Microsoft voegt ook videofilters en live reacties toe aan Microsoft Teams. Je kunt de filters gebruiken om de verlichtingsniveaus aan te passen of de focus van de camera te verzachten om je webcam in Teams te verbeteren. Met live reacties kunnen deelnemers reageren met emoji’s tijdens vergaderingen die voor iedereen zullen verschijnen.

Meer deelnemers

Teams bijeenkomsten zullen binnenkort ook tot 1.000 deelnemers ondersteunen en zelfs tot 20.000 als mensen meedoen om een presentatie of discussie te bekijken. Microsoft voegt later dit jaar ook live transcripties toe aan Teams, naast de mogelijkheid om live bijschriften te vertalen in ondertiteling, zodat iedereen een vergadering kan volgen die in een andere taal wordt gehouden.

Als dit allemaal niet genoeg is voor Teams, komt Cortana-integratie binnenkort zelfs naar de mobiele versie van de app. U kunt Cortana vragen om te bellen, deel te nemen aan vergaderingen, bestanden te delen met collega’s of zelfs chatberichten te verzenden.

De meeste van deze nieuwe Microsoft Teams-functies komen later dit jaar in de app en ze zijn een duidelijke indicatie van hoe snel Microsoft reageert op concurrentie en een aanhoudende pandemie die onze manier van leven en leren vormgeeft.