Sophos beschemd uw netwerk

Sophos XGS / Firewall

Om uw netwerk goed te beschermen heeft ueen gedegen firewall oplossing nodig in de vorm van een Sophos XGS. Dit is meer dan een gewone firewall. Sophos XGS biedt een gelaagde bescherming van Firewall, Netwerk Protection, Web Protection en Zero-Day Protection.

Network Protection geeft extra bescherming tegen intelligente aanvallen waar een standaard firewall niet tegen bestand is, zoals DoS, DDoS, port scans en veel meer. Network Protection stopt complexe aanvallen die een firewall alleen niet kan tegenhouden.

Web Protection maakt het mogelijk om te filteren op webadressen. Zo kunnen onwenselijke websites worden geblokkeerd. Ook kan er voor geselecteerde gebruikers een tijdslimiet voor internetgebruik worden ingesteld. Daarnaast biedt Web protection u extra veiligheid tegen malafide of besmette websites. Samen met een gedegen antivirus biedt Web protection een uitstekende bescherming tegen risico’s zoals Phishing, Malware, Ransomware etc.

Internetbeveiliging met SophosWeb Server Protection versterkt webservers en apps zodat compliance met een web application firewall is verzekerd. Nodig als u een webserver heeft draaien, denk aan Exchange met Outlook Web toegang.

Nieuw is de Zero-Day Protection

Met behulp van geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI), worden statische en dynamische bestandsanalyse technieken gecombineerd om nog onbekende dreigingen te onderscheppen. Zo kan effectief ransomware en andere, bekende en onbekende, bedreigingen worden geïdentificeerd en geblokkeerd.

De Zero-Day module omvat een volledig cloudgebaseerd platform voor informatie- en dreigingsanalyse. Dit zorgt voor een diepe, zelflerende, bestandsanalyse. We gebruiken analytische lagen om bekende en potentiële bedreigingen te identificeren.

De beste firewall voor uw netwerkStatische bestandsanalyse
Door de kracht van meerdere “machine learning”  modellen te benutten, “deep file scanning” en meer, kunnen bedreigingen geneutraliseerd worden zonder dat bestanden geopend hoeven te worden.

Dynamische bestandsanalyse
Opent een bestand in een veilige cloudgebaseerde sandbox om zijn gedrag en bedoeling te observeren.

VPN

Met de Sophos XGS is het tevens mogelijk om met SSL een beveiligde VPN verbindingen (op afstand) te maken met two-factor authentication.

Two-factor authentication houdt in dat er niet alleen een naam en wachtwoord ingegeven moet worden, maar ook een token (code). Deze kan worden gegenereerd op een smartphone met een app, nadat deze is gekoppeld aan de Sophos XGS.

Wilt u echte zekerheid – dan adviseert YourICT Sophos!

Denkt u dat u goed beveiligd bent of weet u het liever zeker?

Wij bieden u een vrijblijvende Security Audit aan. Deze beveiligings- en penetratiescan test uw netwerk en servers van binnen en buiten uitgebreid op zwakke plekken en mogelijk lekken. Wij gebruiken daarvoor o.a. de speciale Secpoint Penetrator Scan die continue uitgebreid wordt met de laatste kwetsbaarheden.

Wilt u meer van ons weten of uw bedrijfsproces bespreken; Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek. Bel 0345 – 622 223 of vul het contactformulier in.