Migratie naar de Cloud

Inmiddels is wel duidelijk dat Cloud de toekomst is en geen hype. U wilt ook gebruik gaan maken van het succes van de Cloud. Stilstaan is namelijk achteruitgang!

cloud-oplossingenAls aanbieder van Clouddiensten vinden wij dat deze stelling niet zomaar voor iedereen opgaat. Het is zeker de moeite waard om te inventariseren of het interessant voor u is om over te stappen op Cloudoplossingen. Het gebruik maken van Clouddiensten heeft zijn voordelen. Hieronder de belangrijkste:

  • Flexibel
  • Schaalbaar
  • Locatie onafhankelijk kunnen werken
  • Geen investering in hardware
  • Snelle disaster recovery

Werken met Cloud producten is een middel, geen doel. Het is goed om te kijken naar de voordelen van de inzet van Cloudoplossingen maar het is nog belangrijker te kijken naar de nadelen of risico’s. Voor de accountancy branche is volledig overstappen op “werken in de Cloud” niet altijd wenselijk. Uit onze eigen jarenlange ervaringen blijkt dat voor accountantskantoren vaak een hybride Cloudoplossing het beste past.  De keuze voor Cloud diensten is per kantoor verschillend en afhankelijk van de wensen van de inzet van en vereisten aan ICT middelen.

 

Stel dat u wilt gaan migreren naar de Cloud, wat komt er op u af?

Stappenplan

Inventarisatie van huidige situatie

De eerste stap is om te kijken naar de huidige situatie. Hoe is deze ingericht en hoe worden ICT middelen ingezet. Wat zijn de plus punten en de minpunten van de huidige opzet. De kans ik groot dat uw bedrijf nu al werkt met enkele Cloud diensten.

Inventarisatie van wenselijke situatie

Is er behoefte of noodzaak om te vernieuwen en wat zijn daarvoor de redenen. Is dat veroudering van de ICT middelen of een veranderde behoefte? Is de manier van werken veranderd of gaat deze juist veranderen? Een nieuwe ICT omgeving moet daarop aansluiten.

Ontwerpen van nieuwe situatie

Wat past het beste bij uw wenselijke situatie. Volledig vanuit de Cloud werken of gedeeltelijk. Een eigen Cloudomgeving opzetten of deze juist als dienst inhuren? Maatwerk, ingericht naar uw wensen.

De juiste oplossing kiezen

Vaak zijn er meerdere oplossingen mogelijk, of een combinatie. De te maken keuze is vaak afhankelijk van diverse factoren. Voorop staat bij ons altijd veiligheid en continuïteit. Daarnaast is het doorgaans een kwestie van belangen afwegen om tot een oplossing te komen die het beste bij uw bedrijf past.

Opbouwen en migreren

cloud-specialistenAls een keuze is gemaakt te migreren naar een Cloudomgeving kunnen we deze voor u opbouwen en inrichten voor u op maat. Zodra alles goed werkt kan met het migreren worden begonnen. Databases en bestanden kunnen worden overgezet.

Het is een nauwgezet werk om de migratie goed te laten verlopen. Hier zijn specialisten voor nodig. YourICT heeft deze specialisten zelf in huis. We hebben ons eigen Cloudplatform, door onze specialisten opgebouwd en in eigen beheer. Wilt u toch liever gebruik maken van bijvoorbeeld Microsoft Clouddiensten of juist uw eigen Cloudomgeving? Wij bieden het allemaal, zo bent u verzekerd van een onafhankelijk advies dat helemaal bij u past.

Wilt u meer weten; Wij komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek. Bel 0345 – 622 223, 0488 745 050 of vul het contactformulier in.