De internet geschiedenis geeft veel informatie over wat iemand op een computer heeft gedaan. Alleen uit de URL’s valt veel op te maken. www.pakketbezorger-pietje.nl geeft nu eenmaal een andere indruk dan www.verboden-fotos.com. Wij kunnen de bezochte internetpagina’s voor u inzichtelijk maken.

Het regelmatig legen van de tijdelijke internetbestanden kan voor de gemiddelde gebruiker de sporen wel verhullen. Wij kunnen in de meeste gevallen echter ook de bezoeken aan de “gewiste” internetgeschiedenis weer zichtbaar maken, waardoor u duidelijk zicht krijgt op wat er op een computer is gedaan. Wij ondersteunen hierbij ook de meest gangbare browsers, zodat het niet zoveel uitmaakt of men internetpagina’s heeft bezocht middels Firefox, Internet Explorere of Chrome. Ook minder bekende browsers als Opera en Safari worden door ons ondersteund.

forensisch internet onderzoekWat kan de internet geschiedenis u allemaal vertellen:

  • Welke (ongewenste) websites zijn bezocht.
  • Adressen die in bijvoorbeeld Google Maps zijn opgezocht
  • Items die op Marktplaats te koop zijn aangeboden.
  • Dating-sites die zijn bezocht en evt. waarop is ingelogd.
  • Welke email-adressen er eventueel gebruikt zijn, bijvoorbeeld om in te loggen bij Gmail, Outlook etc.

De internet geschiedenis legt veel informatie bloot. Het geeft iemand zijn interesses weer, maar vaak valt uit diverse datums en tijden ook te achterhalen wanneer iemand online was en welke (verwante) websites nog meer werden bezocht. Het geeft daarmee een enorme voorsprong in het geval van een recherche-onderzoek.

 

Terug naar IT Forensics